На въпрос какво е контактно лице проф. Ива Христова обясни в

...
На въпрос какво е контактно лице проф. Ива Христова обясни в
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Омикрон е началото на последните издихания на пандемията

На въпрос какво е контактно лице проф. Ива Христова изясни в ефира на Нова телевизия, че когато си в контакт със инфектиран с ковид зависи от дистанцията, от това дали са бил с маски или не, зависи и от това дали е Омикрон или Делта разновидността. Омикрон е 75% по-заразен.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 405
Не е ясно какъв брой ще са случаите, които ще имат потребност от хоспитализация. От случаите на Омикрон у нас, които са 52, 47 са леки и са у дома, само че има и 5 в болница. Не би трябвало да подценяваме Омикрона. Който е имунизиран, би трябвало да напари бустер, изясни експертът.

По кръвна проба може да се разбере какъв брой е под напрежение имунитета на човек, съобщи проф. Христова.

Според нея няма смисъл децата да се тестват три пъти в седмицата. Не би трябвало да гледаме броя на болните, а още какъв брой могат да одобряват лечебните заведения, какъв е техния потенциал.Имаме право да знаем дали отсрещната страна е имунизирана, с цел да седим умерено против нея. В пандемия най-важното е да не застрашаваме обществото, сподели още проф. Христова.

Омикрон е началото на последните издихания на пандемията, само че какъв брой ще са тези издихания - към момента не е ясно. Много хора по света се имунизираха, а тези които не са - ще го изкараха. Ще се сътвори Т-клетъчен имунитет. Във времето ще го караме все по-леко, безапелационна е още тя.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 405  Стряскащ връх в Съединени американски щати на заболели от ковид Стряскащ връх в Съединени американски щати на заболели от ковид  Среща на Спешна помощ и шефове на лечебни заведения в София Среща на Спешна помощ и шефове на лечебни заведения в София  Проф. Радостина Александрова: Има 4 пъти повече приети в болница деца Проф. Радостина Александрова: Има 4 пъти повече приети в болница деца
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР